Kukuřičné tortilly
Tento recept je vhodný pro každého, kdo si chce dopřát něco dobrého, ale zároveň trochu odlehčeného a bez výčitek. Příjemný bonus je ten, že se jedná o bezlepkovou variantu!
S laskavým svolením Denisy Váchové @denik_z_domaci_kuchyne, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Do vlažné vody přimíchejte kukuřičnou mouku, sůl, případně bylinky. Vše zamíchejte a nechte 20 minut odstát. Poté nahřejte pánev s nepřilnavým povrchem, můžete lehce pomašlovat přepuštěným máslem či olivovým olejem. Z vytvořeného těsta si vytvarujte menší kuličky a rozválejte mezi dvěma pečícími papíry na placku (pokud by se těsto příliš lepilo, také pečící papír trochu potřete olivovým olejem). Neválejte placky příliš na tenko, lámaly by se, doporučujeme dělat spíše menší tortilly než v klasické velikosti. Tortilly ihned konzumujte, popř. je udržujte v teple a vlhku, aby neztvrdly.
Náš tip k podávání:
Náplň je zvolena klasická, vidíte tak, že i doma se dá jednoduše připravit fastfood.
Maso naložte do směsi koření a nechte zhruba hodinku odpočinout. Následně ho opečte na nepřilnavé pánvi s kapkou oleje či ghí, nebo pro křupavější variantu lze obalit v kukuřičné mouce a péct v troubě či smažit na pánvi na ghí (oleji).
K tortillám patří také salsy, a to nejen quacamole, ale dokonalá a svěží salsa z rajčat. Rajčata si pokrájíme na menší kousky, přidáme sůl a pepř, šalotku či jarní cibulku, a čerstvou
bazalku.
Dip vyrobíme smícháním klasického bílého jogurtu, pažitky, soli a pepře. Krásně doladí chuť zeleniny a masa a krásně všechny chutě spojí.
Poté stačí vše jen zkompletovat s další zeleninou jako je například mix salátů, paprikou a okurkou a dobrota je na světě.
Náš tip:
Vyzkoušejte také snídaňovou variantu, kdy k zelenině přidáte míchaná vejce.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Základní recept na tortilly:
- 450 g Kukuřičné mouky Labeta
- 340 g vody
- Lžička soli
- můžete přidat i čerstvé či sušené bylinky
Náplň:
- Kuřecí maso (prsa či stehenní řízky)
- Lžíce Sójové omáčky bez lepku Labeta
- Sůl, pepř, uzená sladká paprika, sušený česnek
- Popřípadě čerstvé bylinky
Salsa:
- rajčata
- sůl, pepř
- šalotka nebo jarní cibulka
- čerstvá bazalka
Dip:
- bílý jogurt
- pažitka
- sůl, pepř
Použité produkty