Raz dva navařeno...

Bezlepkové kukuřičné lívanečky se zakysanou smetanou a ovocem

Kdo by nemiloval lívanečky! V zimě teplé s prohřátým ovocem, v létě studené se zakysanou smetanou a jahodami ze zahrádky. Nebo namazané domácím džemem. Recept na dokonalé bezlepkové lívance jsme pro vás odzkoušeli a sepsali. Způsob toho nejlepšího servírování už je vaše parketa ;-)

Postup

Postup

Smícháme všechny sypké ingredience potřebné na lívance, přidáme vejce a teplé mléko a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Z nakynutého těsta smažíme lívance dozlatova na olejem vymazaném lívanečníku. Zdobíme je zakysanou smetanou, čerstvým ovocem, topingem či lístky máty. V zimě můžeme na ozdobu použít ovoce mražené, které prohřejeme a případně zahustíme škrobem.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na lívance:

Na ozdobu: