Bezlepkové kukuřičné lívanečky se zakysanou smetanou a ovocem

Kdo by nemiloval lívanečky! V zimě teplé s prohřátým ovocem, v létě studené se zakysanou smetanou a jahodami ze zahrádky. Nebo namazané domácím džemem. Recept na dokonalé bezlepkové lívance jsme pro vás odzkoušeli a sepsali. Způsob toho nejlepšího servírování už je vaše parketa ;-)
Postup
Postup
Smícháme všechny sypké ingredience potřebné na lívance, přidáme vejce a teplé mléko a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Z nakynutého těsta smažíme lívance dozlatova na olejem vymazaném lívanečníku. Zdobíme je zakysanou smetanou, čerstvým ovocem, topingem či lístky máty. V zimě můžeme na ozdobu použít ovoce mražené, které prohřejeme a případně zahustíme škrobem.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Na lívance:
- 490 ml mléka
- 350 g Kukuřičné mouky Labeta
- 1 Instatntní droždí Labeta
- špetka soli
- 1 vejce
- 50 g cukru
- trocha vanilky a citronové kůry na dochucení
Na ozdobu:
- 200 g zakysané smetany
- čerstvé ovoce
- jahodový toping Labeta
- čerstvá máta
Použité produkty