Raz dva navařeno...

„Vege“ plněné žampiony

Plněné žampiony oceníte jako rychlý oběd či večeři. Co je vyzkoušet v odlehčené "vege" formě s rostlinnou alternativou mletého masa Vege burgerem Labeta?

Děkujeme @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, připravila a vyfotila pro nás.

Postup

Postup

Směs na Vege burger připravte dle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 200 °C.

Z očištěných žampionů odkrojte nožičky a nakrájejte je nadrobno. Smíchejte žervé s Vege burgerem, nožičkami i bylinkami, případně i dalšími ingrediencemi dle chuti, ochuťte solí i pepřem a směsí naplňte připravené žampiony. Na každý žampion dejte kousek sýru a vložte do trouby zapéct, dokud sýr nezezlátne.

Podávejte s jakkoli upravenými brambory, zeleninou, chlebem či pečivem.

Náš tip

Dle chuti můžete přidat např. kousek nadrobno pokrájeného tofu, zeleniny, špenát, libovolný nastrouhaný sýr, nebo také cibulku či česnek. Čím více ostatních surovin bude přidávat, o to si snižte gramáž Vege burgeru.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 1/2 – 1 balení Vege burger Labeta s jakoukoliv příchutí
  • voda
  • rostlinný olej
  • 6 velkých žampionů určených k plnění (příp. cca 12 klasických malých)
  • 1 malý termizovaný sýr typu žervé
  • čerstvé nebo sušené bylinky dle chuti (např. tymián, oregano, libeček, petrželka apod.)
  • plátky sýru na zapečení (lze vynechat)
  • sůl, čerstvě mletý pepř