Vege (ne)masové kuličky
Raz dva připravené vege kuličky (po vzoru klasických masových kuliček) v jednoduché lahodné smetanové omáčce. Rychlé a snadné "vege" jídlo, ke kterému se dokonale hodí brambory pečené v troubě.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Jako první dejte alespoň na půl hodiny bobtnat směs na kuličky. K suché směsi přidejte 200 ml vody a 60 ml oleje.
Brambory vhodné k pečení ve slupce očistěte, nakrájejte na měsíčky, ochuťte solí, kmínem nebo kořením na brambory a dejte péct do trouby do zlatova.
Na omáčku vlijte do hlubší pánve či rendlíku smetanu, vývar, koření, sůl, pepř a metličkou zapracujte lžíci hladké rýžové mouky. Nechte na mírném stupni 5 minut provařit, chuť dolaďte ještě troškou hořčice.
Ze směsi tvořte rukama menší kuličky. Do nepřilnavé pánve dejte trochu oleje a kuličky na střední stupeň opečte ze všech stran do zezlátnutí.
Do hlubšího talíře naservírujte opečené brambory, kuličky a přelijte omáčkou.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na 4 porce
Na kuličky
- 1 balení směsi Vege burger s cibulkou Labeta (nebo Vege burger klasik Labeta)
- 200 ml vody
- 60 ml oleje
Na omáčku
- 1 plechovka 400 ml kokosového mléka - lze i jinou rostlinnou smetanu
- 250 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce Rýžové mouky hladké Labeta
- sůl, pepř
- 1 lžička jemného kari koření typu Madras
- 1 lžička hořčice
- olej na opečení kuliček
- k podávání pečené brambory
Použité produkty