Raz dva navařeno...

Vege cizrnové karbanátky na gril

Směs na vege burger má daleko širší využití, než se může zdát. Osvědčila se nám kombinace s luštěninami, díky kterým máte ze směsi více porcí. Na grilovačce rádi ochutnají nejen vegetariáni.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Jako první přes noc namočte cizrnu do osolené vody. Druhý den vodu slijte a cizrnu uvařte podle návodu do měkka. Při vaření můžete do vody přidat bylinky.

Směs na vege burger připravte podle návodu a nechte nabobtnat.

Cizrnu v malém robotu rozsekejte na jemno, smíchejte se směsí, ochuťte solí, kořením, česnekem a zahustěte strouhankou tak, aby šly v ruce tvořit menší karbanátky.

Opékejte na grilu do zlatova. Cizrnové karbanátky jsou výborné s různými druhy dipů, nejoblíbenější je jogurtový česnekový. 

Náš tip

Výhoda těchto karbanátků je ta, že jim můžete dát pokaždé jiný nádech. Stačí do směsi přidat 1 lžičku marockého koření, jogurt ochutit ajvarem a máte zcela novou chuť. 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 250 g cizrny v suchém stavu
  • 1 balení rostlinné alternativy mletého masa Vege burger se zeleninou Labeta
  • 90 ml rostlinného oleje
  • 190 ml vody
  • 1 lžička soli
  • bylinky vhodné na vaření luštěnin (saturejka, tymián atd.)
  • kukuřičná strouhanka na zahuštění
  • 2 lžičky koření orientálního stylu (Indie)
  • 2 stroužky česneku
  • K podávání česnekový jogurtový dip s čerstvým koriandrem