Vege cizrnové karbanátky na gril
Směs na vege burger má daleko širší využití, než se může zdát. Osvědčila se nám kombinace s luštěninami, díky kterým máte ze směsi více porcí. Na grilovačce rádi ochutnají nejen vegetariáni.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Jako první přes noc namočte cizrnu do osolené vody. Druhý den vodu slijte a cizrnu uvařte podle návodu do měkka. Při vaření můžete do vody přidat bylinky.
Směs na vege burger připravte podle návodu a nechte nabobtnat.
Cizrnu v malém robotu rozsekejte na jemno, smíchejte se směsí, ochuťte solí, kořením, česnekem a zahustěte strouhankou tak, aby šly v ruce tvořit menší karbanátky.
Opékejte na grilu do zlatova. Cizrnové karbanátky jsou výborné s různými druhy dipů, nejoblíbenější je jogurtový česnekový.
Náš tip
Výhoda těchto karbanátků je ta, že jim můžete dát pokaždé jiný nádech. Stačí do směsi přidat 1 lžičku marockého koření, jogurt ochutit ajvarem a máte zcela novou chuť.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 250 g cizrny v suchém stavu
- 1 balení rostlinné alternativy mletého masa Vege burger se zeleninou Labeta
- 90 ml rostlinného oleje
- 190 ml vody
- 1 lžička soli
- bylinky vhodné na vaření luštěnin (saturejka, tymián atd.)
- kukuřičná strouhanka na zahuštění
- 2 lžičky koření orientálního stylu (Indie)
- 2 stroužky česneku
- K podávání česnekový jogurtový dip s čerstvým koriandrem
Použité produkty