Vege balkánské kofty z grilu s paprikovým dipem
Kofty jsou oblíbeným tradičním jídlem především na Blízkém východě. Tradičně se připravují z různých druhů mletých mas a podávají se k nim saláty, bohaté přílohy a pikantní omáčky. Kofty si můžete připravit i ve vege verzi díky rostlinné alternativě masa Vege burger.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Připravte si podle návodu směs na vege burger. Jen použijte o trochu méně vody.
Cibuli nakrájejte na velmi drobno.
Až směs nabobtná, smíchejte ji s cibulí, česnekem, kořením a lehce dohustěte strouhankou. Dejte na chvíli do mrazáku, aby směs ztuhla.
Tvořte menší kofty a obalte jimi grilovací špejli. Grilujte do zlatova.
Podávejte s cibulovým salátem, paprikovým dipem a grilovanou pittou.
Náš tip
Pokud nemáte špejle, vytvarujte z hmoty kuličky nebo malé karbanátky.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 balení alternativy mletého masa Vege burger s cibulkou Labeta
- 60 ml oleje
- 170 ml vody
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička koření čubrica
- 4 lžíce kukuřičné strouhanky
Na dip
- hustý jogurt
- majonéza
- ajvar
Použité produkty