Šťavnaté vege rizoto s hráškem a kukuřicí
Máme pro vás skvělou vege alternativu tradičního rychlého receptu na rizoto z mletého masa. Rizoto „jen“ se zeleninou může být málo výrazné. Když do hry zapojíte naši rostlinnou alternativu mletého masa „Vege burger“, máte o skvělý výsledek postaráno. Rizoto je syté, šťavnaté a plné chuti.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Jako první si dejte bobtnat směs na Vege burger. V tomto případě vám bude stačit půlka balení. Suchou směs zalijte vodou, přidejte olej a nechte 30 minut odpočinout.
Rýži propláchněte a uvařte ji podle návodu. Je na vás, zda zvolíte sypký typ rýže nebo naopak více lepivý.
V hlubší pánvi orestujte na oleji cibuli. Pak přidejte nabobtnalou „nemasovou“ směs a restujte několik minut tak, aby směs byla rozdělená na drobné kousky a lehce opečená. Vsypte hrášek s kukuřicí a několik minut společně míchejte, dokud nepovolí. Ochuťte solí, pepřem, případně kořením. Skvělou barvu dodá třeba paprika nebo špetka kurkumy.
Teď už jen směs promíchejte s rýží tak, aby se vše hezky propojilo. Podávejte s nasekanou petrželkou, případně lžící kvašené zeleniny.
Náš tip
Jako další variantu můžete použít i naše další směsi – Vege burger klasik nebo Vege burger se zeleninou.
A co s druhou polovinou směsi, kterou máte k dispozici? Smíchejte ji s bulgurem nebo kuskusem, naplňte papriky či cuketové „lodičky“ a dejte péct do trouby.
Rizoto je vynikající také s pórkem, mrkví nebo brokolicí. Pokud vám zbyde porce, hodí se perfektně jako oběd do krabičky na druhý den.
Suroviny
Suroviny
Na 3 porce
- 300 g rýže – např. Arborio nebo jasmínová
- ½ balení Vege burger s cibulkou Labeta
- voda a olej do suché směsi dle návodu
- 150 g mraženého hrášku
- 100 g mražené kukuřice
- 1 větší cibule
- olej
- na dochucení sůl, pepř, oblíbená směs koření např. s paprikou
Použité produkty