Podzimní placky s dýní a tahini dipem
Zeleninové placičky s dipem jsou oblíbenou večeří či zobáním při posezení s přáteli. Co zkusit tyto vege s dýní a zajímavým dipem?
Děkujeme @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, připravila a vyfotila pro nás.
Postup
Postup
Vege burger připravte dle návodu na obalu přidáním vody a oleje a nechte nabobtnat.
Mezitím nastrouhejte očištěnou dýni (hokaido není třeba loupat). K nabobtnané směsi na Vege burger přidejte nastrouhanou dýni, prolisovaný česnek, vejce a koření. Důkladně promíchejte a na rozpáleném tuku smažte placičky.
Tahini smíchejte s vodou a prolisovaným česnekem. Dochuťte mletou uzenou paprikou, solí a pepřem a nakonec metlou lehce našlehejte. Vody přidávejte podle toho, jak tekutý/hustý dip chcete mít. Nakonec dle chuti přidejte pár kapek citronové šťávy.
Placičky podávejte s dipem. Jako příloha se hodí např. brambory či zeleninový salát.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na placky
- 1 balení směsi Vege burger Klasik Labeta
- voda
- rostlinný olej
- 1/2 menší dýně
- 1 velké vejce
- 1 – 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky mleté uzené papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- dle chuti – cca 50 g nastrouhaného sýru
Na dip
- 1 lžíce tahini pasty
- 1 stroužek česneku
- mletá uzená paprika
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- šťáva z citronu
- voda dle potřeby
Použité produkty