Raz dva navařeno...

Podzimní placky s dýní a tahini dipem

Zeleninové placičky s dipem jsou oblíbenou večeří či zobáním při posezení s přáteli. Co zkusit tyto vege s dýní a zajímavým dipem?

Děkujeme @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, připravila a vyfotila pro nás.

Postup

Postup

Vege burger připravte dle návodu na obalu přidáním vody a oleje a nechte nabobtnat.

Mezitím nastrouhejte očištěnou dýni (hokaido není třeba loupat). K nabobtnané směsi na Vege burger přidejte nastrouhanou dýni, prolisovaný česnek, vejce a koření. Důkladně promíchejte a na rozpáleném tuku smažte placičky.

Tahini smíchejte s vodou a prolisovaným česnekem. Dochuťte mletou uzenou paprikou, solí a pepřem a nakonec metlou lehce našlehejte. Vody přidávejte podle toho, jak tekutý/hustý dip chcete mít. Nakonec dle chuti přidejte pár kapek citronové šťávy.

Placičky podávejte s dipem. Jako příloha se hodí např. brambory či zeleninový salát.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na placky

  • 1 balení směsi Vege burger Klasik Labeta
  • voda
  • rostlinný olej
  • 1/2 menší dýně
  • 1 velké vejce
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mleté uzené papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • dle chuti – cca 50 g nastrouhaného sýru

Na dip 

  • 1 lžíce tahini pasty
  • 1 stroužek česneku
  • mletá uzená paprika
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • šťáva z citronu
  • voda dle potřeby