Raz dva navařeno...

Plněná bageta vege masovými koulemi se sladkokyselou červenou cibulí

Obložená bageta je skvělou svačinou na výlety, do práce i do školy. S vege masovými koulemi ji oceníte i jako rychlý oběd v pracovně náročném dni. 

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Sladkokyselou cibuli si naložte den předem do skleničky. Jednoduše v malém rendlíku svařte vodu s octem a cukrem, dochuťte solí. Červenou cibuli oloupejte, nakrájejte na proužky a naskládejte do skleničky. Zalijte nálevem a po vychladnutí uzavřete víčkem a skladujte v lednici. Cibuli dávejte do baget, sendvičů nebo jako chuťovku k dalším jídlům.

Směs Vege burger s cibulkou připravte podle návodu a nechte alespoň 30 minut odležet. Naolejovanýma rukama tvořte kuličky a vyskládejte je na nepřilnavý plech. Pečte do lehkého zezlátnutí na 190 °C asi 15 minut.

Zatímco se pečou kuličky, můžete si vyrobit vlastní omáčku do bagety. Například jednoduchou omáčku z veganské majonézy ochucenou citronovou šťávou, hořčicí a špetkou jemného kari koření.

Bagetu na jedné straně podélně rozřízněte a potřete omáčkou. Dejte vrstvu rukoly, případně pár slabých koleček rajčat. Vložte upečené vege kuličky a doplňte dle chuti nakládanou cibulí a ještě trochou omáčky.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 1 balení Vege burger s cibulkou Labeta
  • 190 ml vody + 60 ml oleje do směsi
  • 1 bageta francouzská nebo tmavá
  • zelenina k obložení – lístky rukoly, plátek rajčete
  • omáčka k potření bagety dle chuti – např. ochucená vege majonéza, česneková omáčka, pepřová, atd.

Na nakládanou cibuli

  • 2 červené cibule
  • ½ hrnku jablečného octa
  • ¾ hrnku vody
  • 2 lžíce cukru
  • malá lžička soli