Vánoční medové perníčky

Pečete vánoční cukroví? Vyzkoušejte rychlé a chutné perníčky z naší směsi na perník, do které jsme přimíchali 9 druhů koření.
Postup
Postup
Perníčky
Směs na Perník Labeta promícháme s perníkovými kořením, přilijeme 60 g zchladlého rozpuštěného másla, 50 g medu a 2 vejce, opatrně zapracujeme nožem a vypracujeme těsto, které necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici. Odleželé těsto vyndáme z lednice a necháme 5-10 minut před vyválením povolit. Na pomoučené podložce vyválíme 5 až 7 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Perníčky pečeme 6 až 8 minut v troubě předehřáté na 185 °C (v horkovzdušné troubě volíme teplotu nižší), pod cukroví nezapomeneme dát pečicí papír, aby se nepřichytilo. Ihned po vytažení z trouby potřeme perníčky žloutkem rozšlehaným v trošce mléka. Perníčky se potom budou krásně lesknout a zakryjí se i prasklinky a drobné nerovnosti vzniklé při pečení.
Po vychladnutí zdobíme polevou, nejlépe bílkovou, díky které perníčky ještě změknou.
Poleva
Prosejeme 150-200 g cukru moučky, přidáme 1 bílek a kávovou lžičku citronové šťávy a vymícháme do tužší konzistence. Před zdobením nejprve vyzkoušíme, zda je poleva dostatečně hustá, nestéká a tuhne. Pokud je příliš řídká, přidáme cukr; rozředit lze trochou citronové šťávy.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Těsto:
- Perník Labeta
- 50 g medu
- 60 g másla
- 2 celá vejce
- půl lžičky perníkového koření
Na potření hotových perníčků:
- 1 žloutek
- trošku mléka
Bílková poleva:
- 1 bílek
- kávová lžička citronové šťávy
- 150-200 g cukru moučky (dle velikosti bílku)
Použité produkty