Raz dva navařeno...

Grilované plněné žampiony bez masa

Grilované žampiony jsou lahůdka, na které si pochutnají všichni bez ohledu na to, zda jsou či nejsou vegetariáni. Grilované žampiony skvěle poslouží jako hlavní chod i předkrm. Základem je dobře dochucená náplň, která žampionům dodá šmrnc. Se směsí Vege burger v kombinaci se výrazným sýrem je o to postaráno.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Připravte si směs Vege burger podle návodu a nechte ji nabobtnat. 

Žampiony oloupejte, odkrojte nožičku a opatrně vydlabejte vnitřek. Vydlabané vnitřky zprudka orestujte na olivovém oleji a ochuťte solí, pepřem a kmínem. 

Vše promíchejte dohromady a ještě zakomponujte sýr.

5. Pozvolna grilujte do změknutí žampionů. Na závěr můžete ještě povrch posypat troškou sýra a nechat zapéct. 

Náš tip

Naplněné žampiony je praktické naskládat do misky z alobalu a až pak grilovat. Budou hezky držet rovně na místě. 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 2 balení středních krémových žampionů
  • 1 balení alternativy mletého masa Vege burger klasik Labeta
  • 60 ml oleje
  • 190 ml vody
  • olivový olej
  • 70 g na jemno nastrouhaného vyzrálého sýra typu Grana Padano
  • sůl, pepř, drcený kmín