Grilované plněné žampiony bez masa
Grilované žampiony jsou lahůdka, na které si pochutnají všichni bez ohledu na to, zda jsou či nejsou vegetariáni. Grilované žampiony skvěle poslouží jako hlavní chod i předkrm. Základem je dobře dochucená náplň, která žampionům dodá šmrnc. Se směsí Vege burger v kombinaci se výrazným sýrem je o to postaráno.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Připravte si směs Vege burger podle návodu a nechte ji nabobtnat.
Žampiony oloupejte, odkrojte nožičku a opatrně vydlabejte vnitřek. Vydlabané vnitřky zprudka orestujte na olivovém oleji a ochuťte solí, pepřem a kmínem.
Vše promíchejte dohromady a ještě zakomponujte sýr.
5. Pozvolna grilujte do změknutí žampionů. Na závěr můžete ještě povrch posypat troškou sýra a nechat zapéct.
Náš tip
Naplněné žampiony je praktické naskládat do misky z alobalu a až pak grilovat. Budou hezky držet rovně na místě.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 2 balení středních krémových žampionů
- 1 balení alternativy mletého masa Vege burger klasik Labeta
- 60 ml oleje
- 190 ml vody
- olivový olej
- 70 g na jemno nastrouhaného vyzrálého sýra typu Grana Padano
- sůl, pepř, drcený kmín
Použité produkty