Raz dva navařeno...

Cuketa plněná Vege směsí zapečená se sýrem

Cukety jsou v dnešní době dostupné po celý rok. Nemusíte tak čekat na pozdní léto a můžete si pochutnat na tomto snadném a rychlém jídle. Plněné cuketové „lodičky“ jsou nejznámější ve verzi s mletým masem, které cuketám dodá plnou chuť a sytost. To samé si můžete dopřát i ve vegetariánské verzi díky naší vychytané směsi „Vege burger“. Žádné další dochucování není třeba, přípravu zvládne každý a výsledek je skvělý. 
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Směs Vege burger se zeleninou připravte podle návodu, tj. smíchejte s vodou, olejem a nechte alespoň 30 minut nabobtnat.
Předehřejte si troubu a připravte si střední zapékací nádobu. Cukety omyjte, neškrábejte je, ani neodkrajujte konce. Jen je rozřízněte podélně. Lžičkou vydlabejte dužinu tak, aby vzniklo „korýtko“ na náplň.
Nabobtnalou směs smíchejte s vydlabanou dužinou. Naplňte cuketové lodičky a vyskládejte je do pekáčku tak, aby cukety držely rovně a nepadaly na bok. Doporučujeme vyložit ho pečicím papírem a potřít olivovým olejem. 
Pečte na 180 °C asi 25 minut. Ke konci posypte každou polovinu cukety na jemno nastrouhaným sýrem a nechte ho pár minut rozpéct. 
 

Náš tip

Pokud chcete, aby byl sýr zlatavý a křupavý, pusťte na cukety na 2 minuty intenzivní gril. 
 
Cukety můžete využít samostatně jako zajímavý předkrm nebo jako hlavní jídlo. Skvěle se k nim hodí šťouchané brambory nebo zeleninový salát. 
Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na 4 porce

  • balení Vege burger se zeleninou Labeta
  • 190 ml vody
  • 60 ml rostlinného oleje
  • 4 menší cukety
  • olivový olej
  • sýr Grana Padano nebo vyzrálá Gouda
  • hrst zelené petrželky na ozdobu