Raz dva navařeno...

Bezlepkové banánky z kukuřičné mouky

Chcete si vychutnat ještě lepší banánky? Slepte je domácím džemem! Inspirujte se našimi tradičními i méně obvyklými recepty...

S laskavým svolením @glutenfree_denisa, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Na těsto stačí smíchat všechny sypké suroviny, přidat máslo pokojové teploty, ztužený tuk a vejce. Těsto pořádně zpracujte a dejte odpočinout minimálně na 3 hodiny do lednice.

Z vychlazeného těsta potom vytvarujte banánky (nejlepší je použít strojek na těsto).

Banánky pečte na 180 °C zhruba 5 – 10 minut. Po upečení je nechte vychladnout a dejte do krabice na chladnější místo.

Slepujte a zdobte až za pár dní.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na slepení

Na ozdobení

  • rozpuštěná čokoláda nebo čokoládová poleva
  • namleté oříšky