Bezlepkové banánky z kukuřičné mouky
Chcete si vychutnat ještě lepší banánky? Slepte je domácím džemem! Inspirujte se našimi tradičními i méně obvyklými recepty...
S laskavým svolením @glutenfree_denisa, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Na těsto stačí smíchat všechny sypké suroviny, přidat máslo pokojové teploty, ztužený tuk a vejce. Těsto pořádně zpracujte a dejte odpočinout minimálně na 3 hodiny do lednice.
Z vychlazeného těsta potom vytvarujte banánky (nejlepší je použít strojek na těsto).
Banánky pečte na 180 °C zhruba 5 – 10 minut. Po upečení je nechte vychladnout a dejte do krabice na chladnější místo.
Slepujte a zdobte až za pár dní.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 200 g Kukuřičné mouky hladké Labeta
- 50 g solamylu
- 125 g ztuženého tuku
- 60 g másla
- 125 g moučkového cukru
- 1 větší vejce
- 2 Pudingy s vanilkovou příchutí bez lepku Labeta
Na slepení
Na ozdobení
- rozpuštěná čokoláda nebo čokoládová poleva
- namleté oříšky
Použité produkty