Pohanková mouka v praxi - jak ji správně používat?
22.08.2022
Co v kuchyni s pohankovou moukou? Na rozdíl od celého uvařeného zrna pohanky je pohanková mouka jemnější a má všestranné použití. To má ovšem svá PRAVIDLA. Do kterých receptů se hodí nejlépe?
Pohanková mouka je kvalitním zdrojem dobře stravitelných živin
» Má nízký glykemický index a pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi
» Obsahuje antioxidanty a jiné biologicky aktivní látky
» Je alternativou pšeničné mouky pro celiaky či lidi preferující bezlepkové stravování
» Při vaření a pečení se chová "vděčně", dobře se s ní pracuje
» Díky svým lehce "lepivým" vlastnostem umožňuje v některých receptech vynechat vejce. Například v palačinkách
» Má výborné sytící vlastnosti a je praktické s ní zahustit luštěninové polévky, bramboráky či různé zeleninové placičky
Tipy, jak pracovat s pohankovou moukou naleznete ZDE.