Raz dva navařeno...

  • Domů
  • Aktuality
  • Jáhlová mouka v praxi – jak ji správně používat?

Jáhlová mouka v praxi – jak ji správně používat?

28.09.2022

Jáhlová mouka má všestranné využití a je perfektním pomocníkem moderní kuchyně. Díky své jemné chuti a světlé barvě perfektně zapadne do palačinek či klasických českých omáček. Inspirujte se konkrétními tipy a recepty.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udělat v šuplíku trvalé místo jáhlové mouce stojí zato. Díky své jemné chuti snadno zapadne do polévek, omáček či lívanečků. Nikdo ani nepozná, že jsou jáhly na scéně. V repertoáru by ji měli mít jak "bezlepkáři", tak lidé, kteří chtějí ve svých oblíbených receptech snížit množství bílé pšeničné mouky. Proč?

» Jáhlová mouka je dobře stravitelná, což ocení osoby s citlivým trávením
» Pro svou jemnou chuť a nenápadné aroma má široké využití. Je perfektní na zahušťování omáček
» Má vysoký obsah vlákniny a tím pádem pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi
» Obsahuje cenné minerální látky
» Je jednou z alternativ pšeničné mouky pro celiaky či lidi preferující stravování bez lepku či se sníženým množstvím lepku
» Funguje ve sladkých i slaných receptech. Je univerzální
» Díky svým vlastnostem pomáhá vybudovat "strukturu" těsta

Tipy, jak pracovat s jáhlovou moukou naleznete ZDE.