Raz dva navařeno...

  • Domů
  • Aktuality
  • Neskutečné recepty od našich blogerek - sirup, med a džem

Neskutečné recepty od našich blogerek - sirup, med a džem

17.06.2020

Chcete něco netradičního? Je med ze smrkových výhonků nebo sedmikráskový sirup hodně netradiční? Vyvážíme to jahodovým džem se šťávou z červeného rybízu.

Med ze smrkových výhonků

Smrkové výhonky jsou vitamínová bomba. Jsou plné vitamínu C a měkoučké, takže se dají konzumovat jen tak, nebo přidat např. do salátu, dresinku apod. My dnes přinášíme recept, jak si jejich chuť uchovat ve formě medu. Sbírají a konzumují se pouze mladé výhonky do velikosti 5 cm.

S laskavým svolením Barbory Říhové @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Sedmikráskový sirup

Louka plná sedmikrásek je romantickým symbolem jara. A co teprve, když si tento symbol můžete i ochutnat? Natrhejte si tyto krásné jarní květinky a uvařte si z nich lahodný jemný sirup, který si vychutnáte i například na palačinkách či lívancích.

S laskavým svolením Barbory Říhové @rebarboras_kitchen, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Jahodový džem se šťávou z červeného rybízu

Jahodový džem patří mezi ty nejoblíbenější. Rádi vás inspirujeme novými kombinacemi s dalšími druhy ovoce. Jahody a červený rybíz, to je skutečná lahůdka, pusťte se do něj! 

S laskavým svolením @teaolivova, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.