7 tipů, jak dostat do jídelníčku vlákninu
21.02.2024
vláknina patří k důležitým součástem jídelníčku. Její role je nezastupitelná při podpoře střevní mikroflóry i při podpoře očisty těla. Našemu trávicímu traktu dělá dobře, když vlákninu zařazujeme průběžně a pravidelně. Tady je 7 tipů z praxe, kterými se můžete inspirovat a hned zítra jeden z nich vyzkoušet.
- Vyměňte některé klasické suroviny za celozrnné.
- Zapojte ovesné vločky nejen při snídani. Dávejte je do polévek, zahustěte s nimi zeleninové i masové karbanátky, upečte z nich domácí ovesné sušenky. Mají všestranné využití.
- Ke každému jídlu si dejte větší hrst zeleniny.
- Jezte celé ovoce.
- Pořiďte si kvalitní vlákninu jako doplněk stravy. Vyzkoušejte chuťově neutrální konopnou vlákninu, která obsahuje 100% bio mletá konopná semínka. Ta jsou zdrojem nejen nerozpustné vlákniny, ale i bohatým zdrojem železa, hořčíku a fosforu. Omega Mix Iswari s namletým lněným a chia semínkem kromě vysokého obsahu vlákniny má i vysoký podíl nenasycených omega 3 mastných kyselin.
- Vylepšete o zdroj vlákniny své oblíbené recepty. Do perníku místo části mouky přidejte pár lžic lněné vlákniny, do arašídových sušenek zakomponuje konopnou vlákninu, těsto na chleba vylepšete psylliem nebo jablečnou vlákninou.
- Jídla doplňujte o luštěniny. Z červené čočky vytvořte pastu do tortilly, do bramboračky vhoďte 2 hrsti uvařené cizrny, část mletého masa v gulášovce nahraďte máslovými fazolemi.
Přihlašte se k odběru našeho NEWSLETTERU a získejte 5% slevu na vaše nákupy, zajímavé recepty i další novinky.