Raz dva navařeno...

  • Domů
  • Aktuality
  • Ohlédnutí se za letními bezlepkovými prázdninami

Ohlédnutí se za letními bezlepkovými prázdninami

20.09.2016

Školní rok už je v plném proudu, chtěli bychom se však ještě naposledy ohlédnout za létem a prázdninami.

O prázdninách jsme měli tu čest stát se již potřetí partnerem Letního dětského tábora v Janovičkách. V předchozích letech jsme pro táborovou kuchyni zajišťovali směsi na pečení moučníků, pečiva či přípravu příloh – zkrátka vše, co je naší specializací.

V letošním roce přijela na tábor také dvanáctiletá Eva, která od dvou let trpí celiakií, tedy nesnášenlivostí lepku v potravinách. Toto dnes již ne příliš neobvyklé onemocnění vyžaduje přísnou dietu a důslednost ve stravování se potravinami bez lepku (mezi běžné lepek obsahující suroviny patří zejména pšenice, žito a ječmen a výrobky z nich, například běžné mouky či pečivo). Tak zásadní omezení ve stravování s sebou nese další obtíže, které pociťují především děti. Kdykoliv se Eva zúčastnila oběda ve školce nebo později školy v přírodě, museli jí rodiče bezlepkové jídlo vozit, oběd dostávala jako poslední a hlavně měla na talíři vždy jiný pokrm, než její spolužáci.

Celiakii věnuje naše firma velkou pozornost a pomoci Evě cítit se na táboře u jídelního stolu stejně jako její kamarádi, jsme chápali jako naši osobní zodpovědnost. Proto jsme všechny potraviny pro dětský tábor v Janovičkách dodali ve dvou variantách – běžné a bez lepku. Eva si tak mohla spolu s ostatními dětmi pochutnat na stejném jídle, ale v bezlepkové variantě – na bramborových knedlících, muffinech, těstovinách, chlebu, omáčkách zahuštěných bezlepkovou jíškou nebo Dětských řezech bez lepku.

Jsme rádi, že díky nám mohla Evička prožít tábor bez zvláštních omezení, která by ji odlišovala od ostatních a věříme, že v příštím roce budeme moci dopřát stejný zážitek i dalším dětem, které musí bezlepkovou dietu dodržovat. S Labetou proti celiakii nemusíte bojovat, s námi se můžete naučit toho onemocnění respektovat.

Běžné i bezlepkové výrobky Labeta najdete ve vybraných obchodech nebo v našem e-shopu.