Raz dva navařeno...

NOVÉ VÝROBKY

16.03.2015

Celiakům nově nabízíme dva druhy müsli – ovocné a čokoládové. Jedná se o směs mnoha druhů sušeného ovoce, lupínků a vloček z bezlepkových surovin. V případě čokoládového müsli je směs obohacena ještě o kousky lahodné čokolády. Podobně jako klasické müsli i to bezlepkové je vynikající k snídani či svačině, s mlékem, džusem či jogurtem.

Kukuřičnou a rýžovou mouku můžete použít při přípravě bezlepkových pokrmů, ale také jako náhradu mouky pšeničné. Například těsto z rýžové mouky je těstu z mouky pšeničné velmi podobné, i když není tak pružné. Rýžová mouka je vhodná pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a nekynutých buchet. Využívá se při zahušťování omáček. Velmi dobře zahušťuje i mouka kukuřičná, která je známá díky přípravě tortillových placek.