Raz dva navařeno...

Vege čevabčiči s dušeným kyselým zelím

Co si dát k obědu luxusní čevabčiči? Že nechcete maso? Tak to jsme se trefili! Ochutnejte výborné vege čevabčiči podle Kamily Metzové @kamilametzova.cz

Postup

Postup

Směs na Vege burger připravte podle návodu. Smíchejte s na jemno nakrájenou cibulí, ochuťte kořením a nechte odležet 30 minut.

Mezitím si připravte dušené zelí. Zelí vymačkejte a překrájejte na drobnější kousky. Cibuli nakrájejte na menší kostičky a orestujte ji na oleji lehce do zlatova. Přidejte zelí, na hrubo nastrouhané jablko, oslaďte a podlijte. Pod pokličkou duste 30 minut tak, aby zelí bylo měkké a tekutina pryč.

Ze směsi tvořte rukou válečky a ty opékejte ze všech stran do zlatova na nepřilnavé pánvi vytřené olejem.

Na talíř servírujte vege čevabčiči s porcí zelí a bramborem nebo s chlupatými knedlíky zakápnutými přepuštěným máslem.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 1 balení Vege burger s cibulkou Labeta
  • 1 střední cibule
  • 1 lžička koření bez soli vhodná do mletých mas – např. Adžika, Balkánská čubrica nebo jen mletá paprika
  • olej

Na dušené zelí

  • 1 balení bílého kysaného zelí (500 g)
  • 1 velká cibule
  • 1 velké sladší jablko
  • menší hrnek vody nebo vývaru
  • 1 vrchovatá lžička tmavého přírodního cukru