Raz dva navařeno...

Vege balkánské kofty z grilu s paprikovým dipem

Kofty jsou oblíbeným tradičním jídlem především na Blízkém východě. Tradičně se připravují z různých druhů mletých mas a podávají se k nim saláty, bohaté přílohy a pikantní omáčky. Kofty si můžete připravit i ve vege verzi díky rostlinné alternativě masa Vege burger.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Připravte si podle návodu směs na vege burger. Jen použijte o trochu méně vody.

Cibuli nakrájejte na velmi drobno.

Až směs nabobtná, smíchejte ji s cibulí, česnekem, kořením a lehce dohustěte strouhankou. Dejte na chvíli do mrazáku, aby směs ztuhla.

Tvořte menší kofty a obalte jimi grilovací špejli. Grilujte do zlatova.

Podávejte s cibulovým salátem, paprikovým dipem a grilovanou pittou. 

Náš tip

Pokud nemáte špejle, vytvarujte z hmoty kuličky nebo malé karbanátky. 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 1 balení alternativy mletého masa Vege burger s cibulkou Labeta
  • 60 ml oleje
  • 170 ml vody
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička koření čubrica
  • 4 lžíce kukuřičné strouhanky

Na dip

  • hustý jogurt
  • majonéza
  • ajvar