Raz dva navařeno...

Svěží jahodový džem s mátou

Bylinky v džemu? No proč ne! Utrhněte na zahrádce při sbírání jahod také snítku máty. Pár lístků této bylinky opřede jahodový džem svou lehkou svěží vůní a z každoroční klasiky se rázem stane džem s netypickou chutí, který si zamilujete.

Postup

Postup

Snítku čerstvé máty omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Jahody pečlivě očistíme a spolu s mátou rozmixujeme. K rozmixovaným jahodám s mátou přidáme cukr a ovocný pektin a dobře promícháme. Za stálého míchaní přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Ihned po odstavení z plotny plníme džemem čisté sklenice. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

Naše tipy

• množství máty není dané, zkrátka čím více máty přidáte, tím víc jí džem ovoníte a ochutíte

 • máte doma bylinkovou zahrádku? Vyzkoušejte také svěží jahodový džem s meduňkou

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny