Raz dva navařeno...

Lososová pomazánka

Nechtějí vaše děti jíst ryby? Máme pro vás skvělý tip od Matky na palubu, jak do nich dostat omega-3 mastné kyseliny, aniž by musely sníst rybu jako takovou. Připravte jim jemnou lososovou pomazánku. Upečete-li k ní voňavý domácí chléb, věřte, že ani vaše ratolesti neodolají. Domácí chléb s lososovou pomazánkou je ideální odpolední svačinkou nebo lehkou večeří pro malé i velké.

Postup

Postup

Postup je velmi jednoduchý - uzeného lososa pokrájejte na co nejmenší kousky. Přijte žervé, zakysanou smetanu (nebo hustý jogurt) a najemno nakrájené bylinky. Dosolit můžete podle chuti, nejdříve však pomazánku ochutnejte - losos je obvykle dostatečně slaný a pomazánka další sůl pravděpodobně potřebovat nebude.

Náš tip

užasná domácí pomazánka bude ještě lepší, když ji namažete na čerstvý chléb (který zvládnete upéct i prakticky bez práce v domácí pekárně). Už jste vyzkoušeli naše BIO, bezlepkové nebo běžné směsi na domácí chléb?

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 200 g uzeného lososa
  • 200 g žervé
  • lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
  • pažitka nebo jiné bylinky