Raz dva navařeno...

Langoše bez lepku

Nemusíte jezdit na trhy, abyste si na stánku koupili křupavý a zároveň vláčný langoš. Na domácí poctivé langoše si můžete troufnout i sami doma. S našimi surovinami a odzkoušeným receptem je zaručeně zvládnete. Překvapte vaši rodinu oblíbenou slanou variantou, nebo vyzkoušejte vynikající sladkou obměnu.

Postup

Postup

Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme 30-40 minut kynout na teplém místě, znovu zpracujeme a opět necháme 10-15 minut kynout. Na vále vysypaném Univerzální směsí bez lepku vyválíme placky o průměru 15 cm, které necháme ještě chvilku kynout. Od podložky je oddělíme dlouhým nožem a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažené langoše podáváme s česnekem, kečupem, strouhaným sýrem, zakysanou smetanou nebo nasladko s marmeládou.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny