Raz dva navařeno...

Bramborová pizza

Není pizza jako pizza. Ta naše je totiž bramborová! A vůbec to není na škodu, ba naopak. Vláčné těsto připravíte levou zadní. A další ingredience? Inspirujte se naším receptem, nebo zapojte vlastní fantazii a nechte promluvit vaše chuťové pohárky. Výsledek určitě bude stát za to!

Postup

Postup

Ze směsi a vody vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na pečícím papíru dle velikosti plechu na jednu nebo dvě tenké placky. Těsto potřeme kečupem, posypeme kořením na pizzu, poklademe plátky šunky a zasypeme strouhaným sýrem. Pečeme v troubě na 190 °C asi 15-20 minut.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Varianta s Bramborové těsto: 

  • 400 g sypké směsi
  • 400 ml vody
  • 300 g šunky nakrájené na plátky
  • 200 g kečupu
  • 2 g koření na pizzu

Varianta s Bramborové knedlíky 400 g: 

  • 400 g sypké směsi
  • 400 ml vody
  • 300 g šunky nakrájené na plátky
  • 200 g kečupu
  • 2 g koření na pizzu

Varianta s Bramborové knedlíky 330 g: 

  • 330 g sypké směsi
  • 330 ml vody
  • 270 g šunky nakrájené na plátky
  • 160 g kečupu
  • 1,5 g koření na pizzu