Raz dva navařeno...

7 tipů, jak dostat do jídelníčku vlákninu

21.02.2024

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Milí přátelé zdravého stravování,

vláknina patří k důležitým součástem jídelníčku. Její role je nezastupitelná při podpoře střevní mikroflóry i při podpoře očisty těla. Našemu trávicímu traktu dělá dobře, když vlákninu zařazujeme průběžně a pravidelně. Tady je 7 tipů z praxe, kterými se můžete inspirovat a hned zítra jeden z nich vyzkoušet. 
 
  1. Vyměňte některé klasické suroviny za celozrnné. 
  2. Zapojte ovesné vločky nejen při snídani. Dávejte je do polévek, zahustěte s nimi zeleninové i masové karbanátky, upečte z nich domácí ovesné sušenky. Mají všestranné využití. 
  3. Ke každému jídlu si dejte větší hrst zeleniny. 
  4. Jezte celé ovoce.
  5. Pořiďte si kvalitní vlákninu jako doplněk stravyVyzkoušejte chuťově neutrální konopnou vlákninu, která obsahuje 100% bio mletá konopná semínka. Ta jsou zdrojem nejen nerozpustné vlákniny, ale i bohatým zdrojem železa, hořčíku a fosforu. Omega Mix Iswari s namletým lněným a chia semínkem kromě vysokého obsahu vlákniny má i vysoký podíl nenasycených omega 3 mastných kyselin.
  6. Vylepšete o zdroj vlákniny své oblíbené recepty. Do perníku místo části mouky přidejte pár lžic lněné vlákniny, do arašídových sušenek zakomponuje konopnou vlákninu, těsto na chleba vylepšete psylliem nebo jablečnou vlákninou. 
  7. Jídla doplňujte o luštěniny. Z červené čočky vytvořte pastu do tortilly, do bramboračky vhoďte 2 hrsti uvařené cizrny, část mletého masa v gulášovce nahraďte máslovými fazolemi.
 
Přejeme vám krásný den plný energie a radosti!
 
Vaše Labeta
 
 

Přihlašte se k odběru našeho NEWSLETTERU a získejte 5% slevu na vaše nákupy, zajímavé recepty i další novinky.