Jahodový džem s čokoládou

Jahodový džem s čokoládou

Milujete sladké a nikdy neodoláte šťavnatému ovoci s čokoládou? Co byste řekli tomu, mít takovou kombinaci vždy po ruce? Stačí, když si podle našeho odzkoušeného receptu připravíte jahodovou marmeládu s čokoládou. Už se vám sbíhají sliny? Co teprve, až ochutnáte!

postup

Jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme (nebo rozemeleme či prolisujeme) - míra rozmixování není daná, řídíme se jen podle vlastní preference.

 

K rozmixovanému ovoci přidáme BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a dobře promícháme. Za stálého míchaní přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Jakmile směs odstavíme z plotny, vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu, ihned poté marmeládou plníme čisté sklenice. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

 

Náš tip

Marmeládu jsme připravili s nastrouhanou hořkou čokoládou i čokoládou na vaření. Pro ty, kteří se do strouhání nehrnou, jsme vyzkoušeli také přípravu s hotovými čokoládovými peckami z obchodu. Všechny tři marmelády dopadly na jedničku a je jen na vás, kterou variantu si vyberete.

 

...nejedete v BIO produktech? Marmeládu stejně dobře připravíte i s běžným Želírovacím cukrem 3:1 Labeta.

 

suroviny

960 g čerstvých jahod, 80 g hořké čokolády, 1 balení BIO třtinového želírovacího cukru 3:1 Labeta nebo Želírovacího cukru 3:1 Labeta.

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou