Voňavý perník bez lepku

Voňavý perník bez lepku

Patříte k nadšencům, v jejichž kuchyni to musí o víkendu vonět? Pokud si neumíte představit sváteční neděli bez dokonalého moučníku, ale zrovna se vám nechce trávit hodiny v kuchyni, bezlepkový perník je ideálním řešením. Navíc perník provoní celý dům a vykouzlí tu pravou rodinnou atmosféru.

postup

Ze všech surovin vyšleháme hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a bezlepkovou moukou vysypaného plechu při 160 °C asi 40-45 minut.

 

Naše tipy

• do těsta můžeme přidat trochu strouhaných jablek, kokos nebo rozinky

• těstem plníme košíčky na muffiny do více než 3/4 objemu. Pečeme v troubě podle typu s velikosti košíčku 15-20 minut

• horký perník na plechu i horké muffiny můžeme polít rozpuštěnou čokoládou a ozdobit oříšky nebo cukrářským posypem

 

suroviny

350 g Univerzální směsi bez lepku, 200 g cukru, 3 vejce, 125 ml oleje, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky perníkového koření, skořicový cukr Labeta, 2 lžíce švestkových povidel nebo marmelády, 250 ml mléka, 1 a půl Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou