Vločkový štrůdl bez lepku

Vločkový štrůdl bez lepku

Rádi pečete, ale ještě raději máte rychlé a osvědčené recepty? Vyzkoušejte náš sladký vločkový štrůdl bez lepku. Za půl hodinky jste hotoví a můžete pohodlně usednout i s kávičkou a čerstvě upečeným dezertem k vaší oblíbené knížce. Řekněte, není to krásná představa? A pokud by vám kousek štrůdlu ještě zbyl, uvidíte, že se ostatní členové rodiny určitě nebudou zlobit.

postup

Vločky smícháme s vodou, přidáme med, jogurt a Univerzální směs bez lepku. Promícháme a na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme polovinu těsta do pruhu 10 cm širokého a 2 cm silného. Na pruh rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a ořechy. Zbývajícím rozváleným těstem jablka přikryjeme. Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Před dopečením rozetřeme rozpuštěným máslem.

 

suroviny

na těsto: 2 polévkové lžíce Univerzální směsi bez lepku Labeta, 2 hrnky vloček (rýžové, jáhlové, pohankové nebo jejich směs), 2-3 lžíce tekutého medu, 2 bílé neochucené jogurty, 1/2 hrnku vody,

na náplň: 4-5 nastrouhaných jablek, podle chuti mleté ořechy, skořicový cukr, rozinky

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou