Slané sýrové sušenky bez lepku

Slané sýrové sušenky bez lepku

Čeká vás grilování s přáteli, nebo jen rodinná oslava u vás doma? Nezapomeňte připravit univerzální chuťovky, které budete zobat mezitím, co budete připravovat další pochoutky. Bezlepkové slané sýrové sušenky jsou vysoce návykové, a proto nezapomeňte udělat alespoň dvě dávky.

postup

Máslo necháme změknout, sýr nastrouháme a spolu s ostatními surovinami vypracujeme vláčné těsto, které necháme 2-3 hodiny odležet. Poté vyválíme plát silný 3-5 mm, který rozkrájíme na čtvrce, obdélníky nebo vykrájíme různé tvary. Potřeme žloutkem rozmíchaným s troškou vody a posypeme mandlemi a hrubou solí. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C dozlatova.

 

Náš tip

• sušenky můžeme spolu se solí posypat a dochutit dalšími ingrediencemi. Např. kmínem, mákem, drčenými mandlemi nebo sezamovými semínky

 

suroviny

300 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 200 g tvrdého sýru, 180 g másla, 2 vejce, 5-6 polévkových lžic bílého vína nebo vody, 1 kávová lžička soli, 1/4 lžičky bílého pepře

na ozdobu: hrubá sůl + žloutek na potření, dále podle chuti - drcené mandle, kmín, sezamová semínky, mák,...

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou