Sladké lívance z haluškového těsta

Sladké lívance z haluškového těsta

Hledáte jednoduchý recept na rychlé lívance, po kterých se budete ještě dlouho olizovat? Ušetříme vám čas. Máme pro vás jeden recept na naprosto dokonalé sladké lívance z haluškového těsta. Zvládnete je levou zadní. Nezapomeňte je vylepšit některou z vašich skvělých domácích marmelád a čerstvým ovocem. Pokud najdete doma šlehačku, máte naprosto bezkonkurenční snídani či dezert po dobrém obědě.

postup

Směs na halušky smícháme s kypřicím práškem, vejci a mlékem. Vymícháme hladké těsto. Na pánvi rozpálíme olej. Těsto nabíráme lžící, vkládáme do rozpáleného oleje a mírně rozetřeme do velikosti lívance. Opékáme z obou stran dozlatova.

 

Náš tip

• lívance jsou nejlepší s čerstvým ovocem a domácí marmeládou, kterou zvládnete v kterémkoliv ročním období →inspirujte se

 

suroviny

Halušky Labeta, Kypřicí prášek Labeta, 4 vejce, 345 ml vody, ovoce a džem na ozdobu

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou