Bezlepkové perníkové vánoční muffiny

Bezlepkové perníkové vánoční muffiny

Upečte vynikající perníkové muffiny na váš sváteční stůl! Máte je hotové raz dva a krásně provoní váš dům.

postup

Směs na perník smícháme s vejci, olejem a mlékem nebo vodou a vyšleháme do krémového těsta. Těstem plníme muffinové košíčky do více než 3/4 objemu a pečeme v troubě na 170 °C (v horkovzdušné na 150 °C) po dobu 15-20 minut v závislosti na velikosti košíčku.

 

Naše tipy

• pokud použijete při přípravě vodu, budou muffiny nejen bez lepku, ale i bez laktózy

• pro obměnu chuti přidejte do těsta nasekané ořechy, povidla, strouhaný kokos nebo bezlepkovou čokoládu

• fandíte-li moučníkům s náplní, naplňte košíčky těstem do 1/3, doprostřed dejte lžičku marmelády a košíček doplňte těstem do více než 3/4 objemu

• hotové ještě horké muffiny můžeme polít čokoládovou polevou a ozdobit barevným cukrovým sypáním

 

suroviny

Perník bez lepku Labeta2 vejce, 125 ml oleje, 200 ml vlažného mléka nebo vody

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou