Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Pokud patříte mezi veverky, co neodolají žádnému oříšku, na který narazí, máme tu ideální recept přímo pro vás. Připravte pro své přátele, rodinu nebo jen pro sebe sami vynikající křehoučké ořechové rohlíčky. A protože jsou bezlepkové, nemusí se jich bát ani celiaci. Navíc si jejich pečením nádherně provoníte celou domácnost.

postup

Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Z odleželého těsta tvarujeme rohlíčky, které dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 175 °C do zrůžovění, tj. asi 12-15 minut.

 

Rohlíčky můžeme ozdobit krémem. Z mléka a bezlepkové univerzální směsi uvaříme kaši. Po vychladnutí do kaše zašleháme máslo a cukr. Krém naneseme na rohlíčky, můžeme dozdobit čokoládou nebo čokoládovým topingem.

 

suroviny

těsto: 160 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 1/2 kávové lžičky Kypřicího prášku bez lepku Labeta, 200 g cukru, 200 g mletých ořechů, 2 vejce

krém: 30 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 250 ml mléka, 250 g másla, 50 g cukru

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou