Mřížkový koláč bez lepku

Mřížkový koláč bez lepku

Jablka jsou oblíbeným druhem ovoce, které je dostupné po celý rok. Obzvláště v zimě přijde k chuti ve formě nejrůznějších sladkých moučníků a dezertů. Jedním z nich je i bezlepkový mřížkový koláč. Věřte, nebo ne, jakmile tento koláč vyzkoušíte, stane se vaší závislostí. Odolat mu totiž vyžaduje pořádnou dávku trpělivosti. Tak hurá, směle do pečení.

postup

Z uvedených suroviny připravíme těsto, které necháme 1 hodinu odležet v lednici. Poté polovinu těsta vyválíme a přeneseme na dno dortové formy. Přidáme nastrouhaný jablka a posypeme skořicovým cukrem. Druhou polovinu těsta vyválíme na plát a rozkrájíme na 1,5 cm široké pruhy, které skládáme do mřížky na jablka. Hotovou mřížku potřeme rozšlehaný vejcem. Pečeme pro 170 °C po dobu asi 20 minut.

 

Náš tip

kromě jablek a skořicového cukru můžete do náplně přidat také mleté ořechy nebo rozinky

 

suroviny

na těsto: 250 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 1 kávová lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta, 75 g cukru, 100 g másla, 1 vejce, 3 lžíce vody

na náplň: Skořicový cukr Labeta, 200 g nastrouhaných jablek

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou