Mandlové kakaové cukroví bez lepku

Mandlové kakaové cukroví bez lepku

S bezlepkovým cukrovím a moučníky se v poslední době roztrhl pytel. Přesto takových dobrot není nikdy dost. Abychom vám, kterým lepek nedělá dobře, udělali ještě větší radost, vyzkoušeli jsme pro vás nový recept. Tentokrát můžete svou sbírku bezlepkových chuťovek obohatit o jedinečné mandlové kakaové cukroví. Samozřejmě v něm nenajdete lepek. A co je ještě lepší? S jeho přípravou nemusíte čekat až do noc, mandlové kakaové cukroví je výborné i jen tak ke kávě.

postup

Kakao a cukr prosejeme a smícháme s Univerzální směsí a mandlemi. Přidáme na kousky nakrájené máslo a vejce a vypracujeme pevné těsto. Vypracování těsta vyžaduje trpělivost, chvíli trvá, než se suroviny hnětením propojí. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme hodinu odležet v chladničce.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Plechy vyložíme pečicím papírem. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrajujeme tvary. Cukroví pečeme po dobu asi 12 minut (v závislosti na velikosti tvarů) a po upečení necháme vychladnout na papíře.

Cukroví nejlépe chutná poslepované vanilkovým nebo marcipánovým krémem.

 

suroviny

260 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 60 g drcených mandlí, 18 g holandského kakaa, 80 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vejce

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou