Linecké cukroví bez lepku

Linecké cukroví bez lepku

Ať už jsou Vánoce, nebo ne, linecké pečivo patří k populárnímu cukroví, kterého není nikdy dost. Jestliže jste dostali chuť na slepovaná kolečka, nebo jen chcete zabavit děti a navíc jim připravit sladkou svačinku, bezlepkové linecké cukroví je to pravé ořechové. Stačí vytáhnout formičky ze skříně a veselé pečení může odstartovat.

postup

Všechny suroviny důkladně smícháme a vypracujeme těsto, které rozválíme na 0,5 cm silný plát. Vykrajujeme různé tvary. Pečeme dozlatova na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C, asi 8-10 minut. Po vychladnutí slepujeme marmeládou

 

Náš tip

• tvary vykrajujeme bez typického malého výkroje pro horní díl. Po slepení marmeládou potřeme horní díl rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme mandličkou nebo jiným ořechem. Jedno těsto tak poslouží jako základ pro dva různé druhy cukroví.

 

suroviny

300 g Univerzální směsi bez lepku Labeta + na podsypání, 150 g másla, 50 g moučkového cukru, 2 vejce, 2 vanilinové cukry Labeta, marmeláda na slepení

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou