Korpus na dort bez lepku

Korpus na dort bez lepku

Čekají vás narozeniny vašeho partnera? Překvapte jej vlastnoručně upečeným dortem. Pokud je někdo z vás alergický na lepek, máme tu pro vás i bezlepkovou variantu na dortový korpus. Jak dort naplníte a ozdobíte, je už jen na vaší představivosti a  chuťových preferencích. Navíc se nebojte žádných velkých nákupů, zvládnete to jedna dvě s několika našimi surovinami.

postup

Cukr, žloutky a vodu vyšleháme v míse do pěny. Přidáme olej a Univerzální směs bez lepku promíchanou s bezlepkovým kypřicím práškem. Vše dobře promícháme a nakonec lžicí lehce zapracujeme tuhý sníh z vyšlehaných bílků. Těsto nalijeme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané dortové formy a pečeme při 175 °C cca 15-20 minut. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2-3 pláty, promažeme marmeládou, máslovým nebo šlehačkovým krémem a ozdobíme podle chuti a fantazie.

 

Náš tip

do univerzální směsi můžeme přidat trochu kakaa, mletých ořechů nebo strouhaného kokosu

 

suroviny

275 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 1 Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta, 5 žloutků, 5 bílků, 180 g cukru krystal, 50 ml horké vody, 3 polévkové lžíce oleje

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou