Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Přišli jste z trhu s košíkem plným krásných červených jahod, nebo vám jen zkrátka v mrazáku zbyly jahody z loňské sklizně? Připravte si k obědu či jako poctivý poobědový moučník jahodové knedlíky. Milují je děti i dospělí, tak proč jim neudělat radost! S našimi surovinami máte navíc jistotu, že se vám povedou naprosto dokonalé knedlíky.

postup

Směs na halušky smícháme s vodou, necháme odpočinout. Pracovní plochu posypeme polohrubou moukou, aby se těsto nelepila a lžící vykrajujeme bochánky těsta, které plníme jahodami. Knedlíky vkládáme do vroucí vody na cca asi 15min. Polijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem, skořicových cukrem, kakaem nebo osmaženou strouhankou.

 

suroviny

Halušky Labeta, 350ml vody

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou