Jablečný koláč z haluškového těsta

Jablečný koláč z haluškového těsta

Jablek je v našich končinách dost, ať už čerstvě sklizených nebo skladovaných. Proto by žádné kuchařce nemělo doma chybět hned několik receptů, jak jablka zpracovat. Nechte se inspirovat naším jednoduchým receptem na jablečný koláč, který provoní celý dům.

postup

Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Oba díly rozválíme dle velikosti plechu. Na plech vyložený pečicím papírem položíme jeden díl a posypeme náplní, kterou připravíme promícháním potřebných ingrediencí. Vše přiklopíme druhým dílem rozváleného těsta. Povrch propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C po dobu 20-25 minut.

 

Po upečení pocukrujeme nebo ozdobíme polevou.

 

suroviny

na těsto: 1 balení Halušek Labeta, 1 kávová lžička Kypřicího prášku do pečiva Labeta, 120 g cukru, 130 g hery, 130 ml vody

na náplň: 4 oloupaná a nahrubo strouhaná jablka 1 kávová lžička skořice, 2 vanilinové cukry Labeta, cukr dle chuti

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou