Exotická ananasová hořčice

Exotická ananasová hořčice

Sezóna grilování je u nás stále populárnější. Někteří sází na klasiku, jiní dávají přednost neobvyklým kombinacím. Právě pro druhou skupinu máme skvělý tip! Vyzkoušejte náš recept na exotickou ananasovou hořčici. Palčivá chuť hořčice se sladkým ananasem vytváří v ústech naprostou harmonii chutí a vůní.

postup

Očištěný a na malé kousky pokrájený ananas smícháme s hořčičným semínkem, přidáme všechny ostatní ingredience a necháme přes noc odležet v ledničce. Odleženou směs rozmixujeme a opět dáme odpočinout do chladničky. Po jednodenním odležení můžeme podávat.

 

Horčici skladujeme v uzavřené sklenici v chladničce.

 

Náš tip:

hořčice je zpočátku hodně pikantní, ostrá chuť se však v průběhu několika dní rozeleží

 k rozmixování můžeme použít tyčový mixér. Pro hladkou strukturu je však lepší použí běžný mixér.

 

suroviny

100 g Hořčičného semínka Labeta (tj. jedno balení), 60 g ananasu, 160 ml vody, 2 lžíce octa, 3 lžíce cukru, 1 lžička soli

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou