Domácí piškoty bez lepku

Domácí piškoty bez lepku

Kdo by nemiloval piškoty? Jedli jsme je jako malí a jako velcí je pro změnu jíme s našimi dětmi… nebo jen tak. Jestliže jste ještě nevyzkoušeli vlastní domácí piškoty, máte co dohánět! Na jazyku se rozplývající a voňavé bezlepkové piškoty jsou to pravé pro přípravu skvělého pudingu. Vynikající jsou i slepené marmeládou nebo čokoládou coby sladké mlsání.

postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Lehce vmícháme žloutky a bezlepkovou Univerzální směs. Na plech vyložený pečicím papírem děláme lžičkou malé hromádky. Pečeme 8-10 minut na 180 °C, poté snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme dozlatova (cca 5-6 minut).

 

Naše tipy

piškoty můžeme použít do pudingu, na cukroví, nepečené jogurtové nebo tvarohové dorty apod.

snadno vytvoříme sladké jednohubky - piškoty slepíme marmeládou, proložíme kolečkem banánu, propícháme párátkem a polijeme čokoládou

 

suroviny

80 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 60 g cukru krystal, 2 vejce

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou