Domácí chléb bez lepku

Domácí chléb bez lepku

Konečně! Konečně si lidé opět oblíbili domácí pečení. Zpět jsou tak ty časy, kdy se domovem line vůně čerstvě upečeného chleba. Abychom vám to přesto alespoň trochu ulehčili v dnešní uspěchané době, vyladili jsme pro vás poměr surovin pro přípravu poctivého domácího chleba bez lepku. I když je chléb výborný samotný, s domácí pomazánkou se po něm jen zapráší.

postup

Příprava v domácí pekárně:

Do domácí pekárny nalijeme vodu a olej. Přidáme Univerzální směs bez lepku, přidáme ostatní suroviny a pekárnu nastavíme na program s dobou trvání cca 2 hodiny, např. rychlý nebo sprint. Po upečení vyklopíme chléb z formy a necháme vychladnout nejlépe na mřížce, aby se chléb zespodu nezapařil.

 

Příprava v troubě:

Všechny suroviny smícháme. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto, které vložíme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut.

 

Naše tipy:

sušené droždí můžeme nahradit 30 g čerstvého droždí

• chléb můžeme dochutit semínky slunečnice, dýně nebo bylinkami

 

suroviny

1 balení Univerzální směs bez lepku Labeta, 450-460 ml vody, 10 g sušeného droždí Labeta (tj. jeden a půl balíčku), 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 polévková lžíce oleje, 1 polévková lžíce kmínu

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou