Čerstvé bezlepkové těstoviny

Čerstvé bezlepkové těstoviny

Připravit čerstvé domácí těstoviny bez lepku nikdy nebylo jednodušší! Sáhněte po bezlepkové mouce, vejcích a našem receptu a za půl hodinky zvládnete připravit čerstvé bezlepkové nudle, nudličky nebo tagliatelle. 

postup

Bezlepkovou univerzální směs smícháme s vejci a vypracujeme těsto, které na válu rozválíme (čím tenčí placka, tím tenčí těstoviny, pozor na příliš tenkou placku, aby se těsto netrhalo). Rozválené těsto necháme asi 20 minut odpočinout.

Odpočaté těsto rozrájíme nožem nebo rádýlkem na požadované tvary (nudle, nudličky, fleky nebo tagliatelle). Těstoviny vložíme do vroucí mírně osolené vody a vaříme doměkka, asi 4-10 minut podle tloušťky těsta a velikosti tvarů. Hotové těstoviny scedíme a podáme, jak jsme zvyklí s omáčkou, zeleninou atd.

 

suroviny

230 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 3 vejce

*vystačí na 2-3 porce těstovin

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou