Bramborové škubánky

Bramborové škubánky

Lámete si hlavu s tím, co připravíte k jídlu? Vykrajované bramborové škubánky jsou skvělou variantou bezmasého obědu. Stejně tak se perfektně hodí coby poctivý dezert po lehčím obědě. Ať už je posypete mákem a cukrem, nebo vyzkoušíte zakysanou smetanu s ovocem, potěšíte tím celou rodinu. A kdyby vám škubánky náhodou zbyly, neváhejte je opéct.

postup

Mléko zahřejeme na 80-90 °C, přidáme máslo a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Směs na bramborové těsto promícháme s cukrem a poté postupně vmícháme do mléka s máslem. Důkladně mícháme do zhoustnutí. Lžíci namočíme v rozpuštěném másle a postupně odkrajujeme na talíř škubánky. Hotové škubánky pocukrujeme moučkovým cukrem, posypeme Makovou náplní Labeta a polijeme máslem. Nebo ochutíme zakysanou smetanou a čerstvým ovocem.

 

suroviny

Bramborové těsto Labeta, 55 g cukru, 65 g másla + na vykrajování škubánků, 1,3 l mléka

na dochucení: moučkový cukr podle chuti, Maková náplň Labeta, zakysaná smetana, ovoce

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou