Bramborové placky

Bramborové placky

Vzpomínáte, jak vám babička připravovala poctivé bramborové placky? Přestaňte snít a zkuste si je připravit sami doma. A co k tomu budete potřebovat? Díky naší směsi na halušky si nemusíte lámat hlavu s nákupem surovin. Popřemýšlejte pouze nad tím, jestli máte chuť na placky se zelím nebo sladkou variantu s domácím džemem.

postup

Směs na halušky smícháme s vodou a vypracujeme hladké těsto. Postupně odkrajujeme menší kusy, které na pomoučené ploše vyválíme na tenké placky. Placky opékáme na  rozpálené panvi (bez tuku) z obou stran dozlatova.

Ze směsi připravíme 8-10 placek.

 

Náš tip

na plackách si pochutnáte naslano se zelím nebo nasladko s domácí marmeládou. Tipy na tradiční i exotické džemy → najdete tady ←

 

suroviny

Halušky Labeta, 230 ml vody

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou