Bezlepkové vázané koláčky

Bezlepkové vázané koláčky

Přemýšlíte, jaký lahodný moučník připravit k nedělní odpolední kávičce? Voňavé vázané koláčky s vaší oblíbenou náplní jsou trefou do černého. Výborné jsou s domácí marmeládou, džemem, makovou, ořechovou i tvarohovou náplní. Navíc si na nich perfektně pochutnají i ti, kteří nemohou lepek.

postup

Z 1 balíčku sušeného droždí, špetky soli, 2 lžic cukru a 10 lžic vlažného mléka připravíme kvásek. Jakmile začne kvásek kynout, přidáme 275 g univerzální směsi bez lepku, 2 vejce, 150 g měkkého másla a vypracujeme těsto.

 

Připravené těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm. Plát těsta rozkrájíme na čtverečky asi tak 6×6 cm, čtverečky naplníme tvarohem, džemem, povidly nebo mákem. Důkladně spojíme rohy čtverečků, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na máslem vymazaném plechu 15–20 minut při 180 °C.

 

Náš tip

• pokud milujete pocit, že jste si desert připravili doslova od píky, naplňte koláčky vlastním domácím džemem. Příprava zabere pár minut, zvládne ji každý, a hlavně v každé roční době objevíte dobrotu, kterou můžete proměnit v džem. Inspirujte se ←

 

suroviny

275 g Univerzální směsi bez lepku Labetasušené droždí Labeta, 2 vejce, 150 g másla, 2 lžíce cukru, 10 lžic mléka, špetka soli

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou