Bezlepkové světlé muffiny s kousky čokolády

Bezlepkové světlé muffiny s kousky čokolády

Muffiny jsou jako chameleoni - stačí okamžik a změní barvu i chuť přesně podle vaší nálady. Důležitý je však skvělý základ, ke kterému budete všechny báječné ingredience přidávat. Ať už se rozhodnete pro kousky čokolády, čerstvé ovoce nebo oblíbený druh ořechů, na základní recept od nás se můžete spolehnout.

postup

V míse smícháme univerzální směs, cukr a kypřicí prášek a dobře promícháme. Přidáme čokoládové čočky (nebo nadrcenou čokoládu), vejce, olej (nebo máslo) a mléko. Směs šleháme ručním šlehačem dohladka asi 2-3 minuty. Muffinové košíčky plníme těstem asi do 2/3 objemu a pečeme v předem rozhřáté troubě na 160 °C asi 20 minut (podle velikosti košíčků).

 

Naše tipy

• košíčky plníme jen do 1/3 objemu, poté dáme na těsto lžičku domácí marmelády a doplníme těstem do 2/3 objemu košíčku

• do těsta můžeme přidat hrst mletých ořechů nebo čerstvého či kandovaného ovoce

• těsto krásně navoní sáček vanilinového cukru vmíchaný do těsta

 

suroviny

180 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 100 g cukru, 20 g čokoládových čoček, 1,5 lžičky Kypřicího prášku bez lepku Labeta, 2 vejce, 70 ml oleje nebo másla, 150 ml mléka

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou