Bezlepkové ovocné bramborové knedlíky

Bezlepkové ovocné bramborové knedlíky

Máte ve spíži schované bezlepkové bramborové knedlíky pro strýčka příhodu? Ale s čím je připravit, když přijde kritická chvilka, kdy na dlouhé pečení masa není čas? Stačí pár kousků čerstvého nebo kompotovaného ovoce a parádní oběd je za pár minut hotový. Poradíme, jak na to ;-)

postup

V míse smícháme 450 ml studené vody a směs na Bramborové knedlíky bez lepku a vymícháme těsto. Není třeba obávat se počáteční řídkosti těsta - po chvilce tuhne. Těsto vypracujeme na válu posypaném bezlepkovou moukou. Odkrajujeme kousky těsta, do kterých zabalíme čerstvé nebo kompotované okapané ovoce. Doporučujeme švestky, meruňky, broskve nebo čerstvé jahody. Připravené knedlíky dáme do vroucí mírně osolené vody a povaříme několik minut. Hotové knedlíky vyplavou na povrch. Podáváme posypané mákem, cukrem nebo s tvarohem, jogurtem nebo zakysanou smetanou.

 

suroviny

Bramborové knedlíky bez lepku Labeta, 450 ml studené vody

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou