Bezlepkové churros

Bezlepkové churros

Vzpomínáte na vaši pohádkovou dovolenou ve Španělsku? Co takhle si ji připomenout více… pomocí nezaměnitelné chutě a vůně? Máme pro vás recept na skvostné bezlepkové churros. Také se vám už sbíhají sliny? Tak na nic nečekejte a pusťte se do přípravy. S naší bezlepkovou směsí budou čuros hotové raz dva.

postup


Hrnec, nejlépe s nepřilnavým povrchem, vložíme na plotýnku. Do hrnce dáme vodu, sůl a máslo které necháme rozpustit. Po úplném rozpuštění vmícháme všechnu mouku, až se vše spojí v jeden kus. Odpalováním ( válením těsta po hrnci ) propařujeme, až bude těsto vláčné a téměř nelepivé. Přendáme do mísy a necháme zchladnout. Pak ručním šlehačem prošleháme, postupně přidáváme vejce a prošleháme dohladka. Nakonec zašleháme prášek do pečiva a necháme vychladnout. Sáček s velkou zdobící špičkou na krém vymažeme olejem a naplníme těstem. V kastrolu rozpálíme vyšší vrstvu oleje, ale hned stáhneme teplotu na poloviční výkon. Těsto pomocí pytlíku vytlačujeme do oleje na asi 7cm dlouhé tyčinky ( můžeme si pomoci nůžkami), aby se těsto oddělilo od špičky. Smažíme dozlatova a následně obalíme ve skořicovém cukru. Při smažení neodcházíme od plotny, těsto se rádo rychle připaluje.

 

suroviny

250 ml mléka, 80 g másla, špetka soli, 150 g Universální směsi Labeta bez lepku, 2vejce, rovná KL Kypřícího prášeku do pečiva bez lepku, na obalení Skořicový cukr Labeta

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou