Bezlepkové bramborové šišky s mákem

Bezlepkové bramborové šišky s mákem

Oblíbené jídlo vytížených žen? To rychle hotové a z minima ingrediencí, které jsou doma stále po ruce! Bramborové šišky s makém zvládnete uvařit z jediné směsi a servírovat můžete do 15 minut od rozhodnutí pustit se do vaření.

postup

Směs na Bramborové knedlíky bez lepku Labeta smícháme se 450 ml studené vody. Řídší konzistence je v pořádku, těsto po chvilce ztuhne. Z těsta vyválíme menší šišky a vložíme do vroucí, mírně osolené vody. Vaříme podle velikosti šišek asi 7-10 minut (uvařené šišky vyplavou na hladinu).

Hotové šišky pomastíme máslem a posypeme směsí moučkového cukru s mákem nebo s osmaženou kukuřičnou strouhankou.

 

suroviny

Bramborové knedlíky bez lepku Labeta, 450 ml studené vody, trocha másla, mák na posypání

Použité produkty
Vytisknout
Vaříme s Labetou